Laatste deel top 10 beste mannelijke pokerspelers

beste

Een paar weken geleden zijn we begonnen met onze top tien van beste mannelijke poker professionals. Dit nadat we eerder al een top tien hadden samengesteld van de beste vrouwelijke pokerspelers. We hadden besloten om twee aparte lijsten te maken, omdat een algemene top tien van pokerspelers alleen mannen zou bevatten, aangezien de nummer één bij de vrouwen de top tien bij de mannen nog niet gehaald zou hebben. Nadat in de afgelopen weken de nummers tien tot en met drie aan bod zijn gekomen, is het nu dus tijd voor de nummers één en twee op onze lijst. Voor deze lijst hebben we ons gebaseerd op de totale toernooi inkomsten van de betreffende spelers, aangezien dit ons de meest objectieve data leek om deze lijst op te baseren.

Erik Seidel

Erik Seidel is zo’n speler die onder de echte poker fans wereldberoemd is, maar bij mensen die het poker niet echt volgen zal deze naam in de meeste gevallen toch vooral vraagtekens oproepen. En eigenlijk is dat geheel onterecht. Seidel behoort tot de absolute top van het internationale toernooipoker. Hij staat immers niet voor niets op plek twee van onze top tien.

Seidel behoort tot de oude generatie pokerspelers, van voor de poker explosie aan het einde van de twintigste eeuw. In 1988 maakte hij al naam voor zichzelf in de pokerwereld door als tweede te eindigen bij het Main Event van de World Series of Poker. De hand waarmee hij verloor van winnaar Johnny Chan, zal voor filmliefhebbers waarschijnlijk bekend voorkomen. Deze hand speelt namelijk een belangrijke rol in de pokerfilm Rounders. Mocht je die film nog niet gezien hebben, dan is deze zeker de moeite waard.

In de meer dan dertig jaar dat Seidel nu professioneel poker speelt, heeft hij verschillende grote toernooien en prijzen gewonnen. Zo heeft hij maar liefst acht WSOP Bracelets op zijn naam staan. Iets dat niet veel spelers hem nadoen. Daarnaast heeft hij ook een EPT en een WPT titel op zijn naam staan. Het is dan ook niet voor niets dat hij in 2010 werd opgenomen in de Poker Hall of Fame. Met een totale toernooiwinst van dik meer dan 33 miljoen dollar heeft hij de tweede plek op onze lijst stevig in handen.

Daniel Negreanu

De nummer één op onze lijst zal voor veel mensen die het poker een beetje volgen geen verrassing zijn. Daniel Negreanu is één van de populairste en dus ook de meest succesvolle professionele pokerspeler. De van oorsprong Canadese Negreanu is pas 44 jaar oud en is nu eigenlijk al een legende te noemen. Geen enkele speler heeft in zijn carrière zoveel verdiend met toernooipoker als Negreanu.

Negreanu is dan ook de enige speler die twee keer tot Player of the Year is gekroond. Zowel in 2004 als in 2013 was hij de beste speler van dat jaar. Het is dan ook niet zo vreemd dat Negreanu in 2014 werd opgenomen in de Poker Hall of Fame. Tot nu toe heeft Negreanu al zes WSOP Bracelets op zijn naam staan. Daarnaast ook nog eens twee WPT tietels. Bij de EPT gaat het Negreanu wat minder goed af, want hier heeft hij nog geen titel gewonnen. Ook al wist hij verschillende keren wel de finale tafel te bereiken bij EPT toernooien.

Als we alle toernooiwinsten van Negreanu bij elkaar optellen komen we aan een bedrag van iets minder dan 40 miljoen dollar. En dan moet je daarbij nog bedenken dat Negreanu, anders dan bijvoorbeeld Antonio Esfandiari, nooit de Big One for One drop heeft gewonnen. Geen enkele andere speler had op deze lijst op één kunnen staan. En gezien het feit dat Negreanu nog steeds veel en met groot succes poker speelt, zal hij ook in de toekomst waarschijnlijk deze lijst nog wel een tijdje blijven aanvoeren.