Doyle Brunson neemt afscheid op WSOP met 6de plek

Doyle Brunson neemt afscheid op WSOP met 6de plek

Doyle Brunson geldt zonder enige twijfel als één van de grootste pokerlegendes ooit. De inmiddels 84-jarige Texaan Doyle_Brunsonwas één van de Texaanse pokerspelers die eind jaren 60 naar Las Vegas trok en het spel Texas Holdem meenam. Binnen een paar jaar tijd was deze vorm van poker de meest gespeeld poker variant in de Verenigde Staten en ook de World Series of Poker gebruikte deze vorm om de wereldkampioen te bepalen en dat doen ze nog steeds. Brunson is ook nog eens één van slechts een paar spelers die het is gelukt om twee jaar achter elkaar wereldkampioen poker te worden. Afgelopen week nam Brunson afscheid tijdens de WSOP. Want waar anders?

Eind van een tijdperk

Met het afscheid van Brunson komt er werkelijk een einde aan een tijdperk in de pokerwereld. Nu zat het er al een tijdje aan te komen, want de gezondheid van Brunson liet te wensen over de laatste jaren en een paar jaar geleden kondigde hij dan ook al aan zich voor een groot deel terug te trekken. Hij bleef wel elk jaar een paar kleinere en kortere toernooien spelen tijdens de WSOP, maar langere toernooien, laat staan het Main Event, kon hij lichamelijk niet meer aan.

Het laatste toernooi waar Brunson aan tafel zat werd afgelopen week van 10 tot en met 12 juni gespeeld en was Event #23, het $10,000 No-Limit 2-7 Lowball Draw Championship. Met een veld van 95 spelers was dit zeker niet het grootste veld van de WSOP, maar het waren ook zeker niet de slechtste spelers die zich in hadden geschreven voor dit toernooi.

Ondanks zijn wat fragiele fysiek, liet Brunson zien dat hij mentaal nog haast net zo sterk is als vroeger en liet hij tevens zien dat hij zijn status van pokerlegende nog steeds meer dan waard is, want hij behoort nog steeds tot de beste spelers ooit. Want ga er maar aanstaan op op die leeftijd en met dat veld alsnog zesde te worden.

Grote nalatenschap

We zullen nu dus nooit meer die karakteristieke cowboyhoed aan tafel zien zitten bij de grote internationale toernooien of de cash games die regelmatig via streams te volgen zijn. Maar toch zal zijn naam zeker niet snel vergeten gaan worden en niet alleen door zijn prestaties aan de pokertafel zelf. Want zijn belangrijkste prestatie hebben we eigenlijk nog niet eens behandeld.

Brunson schreef namelijk het boek Super / System, dat al zowat bij de eerste druk geadopteerd werd als de ultieme pokerbijbel. Het boek maakte poker en met namen Texas Holdem populair bij het grote Amerikaanse publiek en geldt nog steeds, ondanks dat sommige aspecten wat verouderd zijn, nog steeds als het definitieve werk over Texas Holdem. Nog niet zo lang geleden hebben we overigens nog een artikel geschreven over Super / System.

Wij wensen Doyle in elk geval, nog veel geluk, plezier en vooral ook nog vele jaren in goede gezondheid toe en zullen zijn aanwezigheid aan de pokertafel zeker gaan missen.