Rens Feenstra wint Main Event EPT Amsterdam

Gisteravond is het Main Event van de World Poker Tour Amsterdam van dit jaar afgesloten met een tamelijk wptspannende heads up finale tussen de Nederlander Rens Feenstra en de Canadese Ema Zajmovic. Met zijn overwinning verdiende Feenstra naast de eer, een bedrag van 156.370 euro en een ticket voor het Tournament of Champions. Dat toernooi sluit elk jaar de WPT kalender af en zal al komende maand worden gespeeld. De buy in voor dat toernooi is 15.000 dollar, dus dat ticket is een wel erg leuk extraatje. Hoewel Feenstra als chip leader aan tafel kwam, ging het overigens nog niet allemaal even soepel gisteravond.

Geen makkelijke tegenstanders

Toen de laatste zes spelers waren bereikt, was het al meteen duidelijk dat het geen makkelijke strijd zou gaan worden voor de uiteindelijke winnaar, want alle zes de spelers hebben in het verleden al tijdens grote live toernooien laten zien dat zij uit het juiste poker hout gesneden zijn. Feenstra zelf wist in het verleden bij voorbeeld al twee bordjes te winnen tijdens de Master Classics of Poker. Ook Paul Berende is natuurlijk een bekende naam in de Nederlandse pokerwereld. Alleen de derde Nederlander aan tafel, Firoz Mangroe was een beetje een outsider.

Naast deze drie Nederlanders, zaten er ook nog drie spelers aan tafel die niet uit Nederland kwamen. De Brit Louis Salter, werd vorig jaar nog tweede tijdens het WPT Main Event in Amsterdam en won ook eerder al een bordje tijdens de Master Classics. De eveneens Britse Gary Miller won een paar weken geleden nog de WPT500 in Londen. En de laatste van de zes spelers, Ema Zajmovic, had waarschijnlijk het meeste op het spel staan. Als zij dit Main Event zou winnen, zou zij namelijk de eerste vrouw zijn die twee WPT titels op haar naam zou zetten.

Feenstra grote favoriet

Ondanks dat et dus zeker geen kleine jongens waren die aan de finale tafel hadden weten te komen, was Feenstra vanaf het begin al meteen de favoriet. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat hij met zijn stack van net geen 3 miljoen chips met afstand de chip lead had. De eerste speler na hem was Ema Zajmovic met een stack van 793.000 chips en de rest had dus nog minder.

De eerste speler die de tafel moest verlaten, was Paul Berende, voor wie niets goed leek te gaan en die dus al na twee uur huiswaarts kon gaan. Vervolgens kreeg Feenstra een paar flinke tikken, waardoor zijn stack ineens niet meer de grootste was. Toch was het Louis Salter die als vijfde de tafel mocht verlaten. Vervolgens vloog ook Gary Miller al snel van tafel.

In de tussentijd had Feenstra ineens de laagste stack en had Zajmovic met een stack van dik meer dan 4 miljoen chips een flinke lead, terwijl Feenstra met net iets meer dan 500.000 onderaan bungelde. Gelukkig voor Feenstra liep Firoz Mangroe tegen een coin flip aan tegen de chip leader, waarna alleen nog Feenstra en Zajmovic overbleven.

Tegen de tijd dat de heads up een feit was, had Feenstra een stack van 2,3 miljoen en Zajmovic een stack van 3,9 miljoen. Dat de spelers aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit het feit dat de heads up uiteindelijk 4 uur nodig had om tot een beslissing te komen, die dus uiteindelijk positief uitviel voor Feenstra. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie van de WPT in Amsterdam!