Big One for One Drop keert volgend jaar terug bij WSOP

Big One for One Drop keert volgend jaar terug bij WSOP

Na drie jaar van afwezigheid en vragen van fans waar het toernooi gebleven was op de kalender, keert het onderdollars kijkers populaire Big One for One Drop toernooi terug op de toernooikalender van de World Series of Poker. Voor het eerst in drie jaar zullen een combinatie van de beste en de rijkste pokerspelers weer de buy in van een miljoen dollar betalen om het tegen elkaar op te nemen voor de grootste prijzenpot in een pokertoernooi. Het toernooi zal gespeeld gaan worden op 15 juli 2018 en maakt ds officieel deel uit van de WSOP kalender.

Big One for One Drop

In 2012 werd het Big One for One Drop toernooi voor het eerst gehouden en ook toen maakte het deel uit van het WSOP schema. Met een buy in van maar liefst een miljoen dollar, waren de verwachtingen voor het toernooi hooggespannen. Het toernooi is bedacht door Guy Laliberté, de directeur van Cirque du Solei en zelf een fervent high roller pokerspeler. Van alke buy in gaat er $111.111 naar de One Drop stichting van Laliberté, die strijd voor schoon drinkwater over de hele wereld.

Die eerste keer won Antonia Esfandiari de eerste prijs, die $18.346.673 bedroeg en nog steeds de hoogste eerste prijs ooit is in een pokertoernooi. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe Esfandiari zijn overwinning viert en krijg je ook te zien hoe groot een stapel van $18.346.673 in briefgeld eruit ziet.  In 2014 was er weer een editie en deze keer was het Daniel Colman die er met de eerste prijs vandoor ging. De prijs lag toen wat lager, met $15.306.668, maar Colman mag natuurlijk nog steeds niet klagen.

Relatief lange stilte

Daarna bleef het echter een tijdje stil rond het toernooi. Hoewel de fans op de pokerforums op internet zich beduidend minder stil hielden en riepen om de terugkeer van het toernooi dat beide keren toch voor spectaculaire televisie zorgde. De meeste spelers verwachtten dat Big One for One Drop weer gespeeld zou gaan worden in 2016 tijdens de WSOP, maar dat bleek ijdele hoop. In 2016 was er overigens wel een Big One toernooi, maar dat was een invitation only toernooi dat in Monaco werd gehouden en daarom vinden veel fans dat dit toernooi niet meetelt.

Blijkbaar heeft de organisatie van de WSOP naar de fans geluisterd, wat ze overigens we; vaker doen, en er is besloten om komend jaar dus weer een Big One for One Drop te gaan houden. Het spekken van het goede doel zal overigens ook in 2018 weer centraal staan bij het toernooi. Tijdens de afgelopen edities heeft de WSOP in totaal al meer dan 20 miljoen dollar opgehaald voor One Drop en dat soort bedragen maken ook daadwerkelijk een verschil. Dus ook om die reden hopen we dat er de komende jaren vaker Big Ones gespeeld zullen gaan worden tijdens de WSOP.