Nominaties Poker Hall of Fame geopend

Nominaties Poker Hall of Fame geopend

In 1979 werd door de organisatie van de World Series of Poker de Poker Hall of Fame in het leven geroepen om mensen te eren die belangrijk zijn of zijn geweest voor het poker spel. Vaak gaat het dan om spelers die opgenomen worden in de Poker Hall of Fame, maar ook toernooidirecteuren of andere mensen achter de schermen komen in aanmerking voor de Poker Hall of Fame. Sinds enkele jaren worden er telkens twee personen toergevoegd aan de Hall of Fame en is de nominatie van deze mensen in handen van de poker fans zelf. De nominatieprocedure voor dit jaar is inmiddels geopend.

Wie komen er in aanmerking

Nominaties Poker Hall of Fame geopendZoals we al schreven komen zowel spelers als mensen die achter de schermen actief zijn in het poker in aanmerking voor opname in de Poker Hall of Fame.
Spelers die in aanmerking komen voor
de Hall of Fame moeten niet alleen succesvolle toernooispelers zijn, maar ook high stakes hebben gespeeld tegen andere erkende top spelers. Ook moeten zij al enkele jaren actief zijn en een fatsoenlijk niveau hebben behouden tijdens die jaren. Ook moeten zij het respect van hun medespelers genieten, mede door hun goede en constante spel. Daarnaast moeten zij minimaal 40 jaar oud zijn.

Voor de mensen achter de schermen bestaan vergelijkbare voorwaarden. Ook zij moeten minimaal 40 jaar oud zijn en al enkele jaren op het hoogste niveau actief zijn. En natuurlijk is het ook bij hen van belang dat zij het respect van de spelers genieten, misschien nog wel belangrijker dan bij de spelers die genomineerd worden.

Zelf nomineren

Nominaties Poker Hall of Fame geopendSinds een aantal jaar worden de nominaties niet langer geselecteerd door de organisatie van de WSOP, maar door de poker fans en spelers zelf. Om dit te doen, klik je op de volgende link  www.wsop.com/phof/. Je zal je nog wel even moeten registreren en vervolgens kun je aangeven wie jij vindt dat er opgenomen moet worden in de Poker Hall of Fame. Je zal dan ook moeten beschrijven waarom deze persoon in jou ogen opgenomen moet worden in de lijst. Je kunt overigens maar één iemand nomineren, dus denk goed na over je nominatie.

Dit jaar is Phil Ivey 40 jaar geworden, dus dit is het eerste jaar waarin de man die door veel spelers wordt gezien als de beste pokerspeler ooit genomineerd kan worden. Gezien zijn populariteit, is de kans ook vrij groot dat hij één van de twee gelukkigen gaat worden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen het dichter bij huis te houden en bijvoorbeeld Marcel Luske te nomineren. Maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere opties.

Bekendmaking van de winnaars

Zoals elk jaar, worden ook dit jaar de twee personen die de eer krijgen opgenomen te worden in de Poker Hall of Fame bekendgemaakt vlak voor de afsluiting van de WSOP. Dit zal ook dit weer zijn in november als de November Nine bij elkaar gaan komen om te beslissen wie zich de kampioen van het Main Event van 2016 mag noemen.