McKeehen wint Main Event WSOP 2015

McKeehen wint Main Event WSOP 2015

Afgelopen nacht is de beslissing gevallen in de finale van het Main Event van de World Series of Poker 2015. Drie mckeehen-wsopdagen nadat de November Nine weer bij elkaar kwam om de beslissende strijd te strijden is de Amerikaan Joe McKeehen uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. Voor degenen onder jullie die de actie de afgelopen dagen een beetje gevolgd hebben zal dit zeker geen verrassing zijn, want McKeehen kende een haast ongeëvenaarde run door zowel het krijgen van zeer goede kaarten alsmede erg goed spel van zijn kant. Het is dus niet helemaal een verrassing dat McKeehen heeft gewonnen, maar desondanks was zijn overwinning toch zeker spectaculair te noemen.

Twee derde  van de chips

McKeehen kende een fantastische run tijdens het hoofd gedeelte van het Main Event. Eigenlijk al vanaf dag één leek haast alles mee te zitten voor de Amerikaan. Nu hebben we dit wel vaker gezien, maar als de bewuste speler dan drie maanden later aan de finale tafel komt, dan is het meestal afgelopen met zo’n goede run. Maar niet bij McKeehen. De afgelopen dagen liet hij met sterk spel weer zien dat het niet per ongeluk is dat hij de finale tafel heeft weten te bereiken.

Daarbij werd hij ook nog eens geholpen door erg goede kaarten en het hitten van een pair of straight op precies het juiste moment. Zonder een beetje geluk wordt immers niemand kampioen van de WSOP. Ook hielp het natuurlijk dat hij als chip leader plaats kon nemen aan de finale tafel en deze positie is eigenlijk geen enkele keer in gevaar geweest. Tegen de tijd dat afgelopen nacht de laatste drie spelers aan mochten gaan schuiven, had McKeehen maar liefst twee derde van alle chips in het spel in handen.

Met zo’n stack moeten er natuurlijk gekke dingen gebeuren om niet eerste te worden. Maar, dit zou niet de eerste keer zijn geweest dat een monster stack op het laatste moment toch alles uit handen geeft. De andere twee spelers die de laatste drie hadden weten te bereiken, Josh Beckley en Neil Blummenfield konden weinig inbrengen. Blummenfield begon met de tweede stack, maar callde drie keer een flinke bet van McKeehan en verloor de pot, waardoor hij al vrij snel een flinke short stack had.

Vrij kort daarna zag Blummenfield zijn laatste kansen in rook opgaan en moest hij genoegen nemen met de derde plek. Aangezien Beckley eigenlijk niets van de chips van Blummenfield wist te bemachtigen, was de heads up eigenlijk nog maar een formaliteit. McKeehen kreeg weer de ene sterke hand na de andere tijdens de heads up en na twaalf handen was het dan ook afgelopen voor Beckley. In de laatste hand ging Beckley all in met 44 en McKeehen callde meteen met A10, waarna hij ook meteen een 10 op de flop hitte en het lod van Beckley bezegelde.