WSOP Final Table heeft eerste afvallers

WSOP Final Table heeft eerste afvallers

Degenen onder jullie die het niet alleen leuk vinden om poker te spelen, maar het ook online of op tv volgen, zullen 2015-wsopwel weten dat de finale van het Main Event van de World Series of Poker in de nacht van zondag op maandag begonnen is. Zo’n drie maanden nadat het Main Event in Las vegas van start ging, kwamen de negen spelers die de finale hadden weten te bereiken weer bij elkaar in Las Vegas om uit te vechten wie van hen zich de winnaar van het Main Event van de WSOP 2015 mag gaan noemen straks. Helaas voor ons widt geen enkele Nederlander dit jaar de finale te halen, maar dat maakt het natuurlijk niet minder spannend.

Slechts twee handen

Om 2.00 uur Nederlandse tijd werd de eerste hand gedeeld. Op dat moment kon nog niemand bedenken dat slecht één hand later de eerste speler al het veld zou moeten ruimen. Toen de tweede hand gedeeld was, kwam de actie bij chip leader Joe McKeehen op de button. Hij zette de small en big blind all in en werd gecalld door Patrick Chan in de small blind, die KQ liet zien tegen de A4 van McKeehen. Het bord hielp geen van beide spelers en McKeehen kon dus al na slechts twee handen gespeeld te hebben huiswaarts keren.

Neuville moet het veld ruimen

 

Na het afvallen van de eerste speler ging het eigenlijk allemaal maar een beetje traag aan de finale tafel. In de drie uur die volgden werden in totaal slechts 35 handen gespeeld. Dat is dus nog geen 12 handen per uur. Haast het tegenovergestelde van de snelle actie aan de online tafels dus. Federico Butteroni was vanaf het begin de short stack aan tafel en had in die tijd slechts één hand gespeeld. Bij de 36ste hand ging hij all in met AJ, maar helaas voor hem liep hij tegen de AK van chip leader McKeehen aan.

Vervolgens ing het spel iets sneller door en was het met name MCKeehen die erg goede zaken deed en zijn chip lead steeds verder uit wist te breiden. In de tussentijd ging het met de Belg Neuville een stuk minder lekker. Nadat hij een flinke pot had verloren tegen de Amerikaan Blumenfield, kon de beste man weinig meer inbrengen. Uiteindelijk probeerde McKeehen de pot te stelen met harten J6 en callde Neuville met klaveren AJ. Helaas voor Neuville zat alles Mckeehen mee en wist hij een flush te maken, waardoor Neuville als zevende de tafel moest verlaten. Morgen weten we wie de uiteindelijke winnaar is. Op het moment heeft McKeehen de meeste kans, maar alles kan nog veranderen.