November Nine is eindelijk bekend

November Nine is eindelijk bekend

De afgelopen weken werd in Las Vegas weer flink gepokerd om één van de vele gouden Bracelets te winnen tijdens de wsop-2015-november-nine World Series of Poker. de meest prestigieuze Bracelet is natuurlijk nog altijd de Bracelet die hoort bij het winnen van het Main Event van de WSOP. Ook dit jaar schreven weer enkele duizenden poker liefhebbers en profs van over de hele wereld zich in voor het Main Event om een kans te maken op die blinkende gouden Bracelet en natuurlijk ook het enorme prijzengeld van enkele miljoenen dollars dat hiermee verbonden is. Daarbij kan de winnaar als extraatje ook nog een heel jaar tegen iedereen opscheppen dat hij de beste poker speler van de wereld is, in ieder geval voor een jaar.

USA herpakt zich

De afgelopen jaren was er een trend merkbaar aan de finale tafel van de WSOP dat er steeds minder Amerikaanse spelers de finale tafel wisten te bereiken. Het was aan de November Nine goed te zien dat poker in Europa en Azië de afgelopen jaren een flinke vlucht heeft genomen, terwijl het poker in de Verenigde Staten zeker te lijden had onder de strenge anti online poker wetgeving. Die strenge wetgeving is inmiddels verdwenen en Team USA lijkt zich weer herpakt te hebben.

Van de negen spelers die in November weer bij elkaar zullen komen om de winnaar te beslissen, komen er dit jaar zes uit de verenigde staten. Naast deze zes Amerikaanse spelers, zijn daar nog een Israëliër, een Italiaan en voor het eerst ooit is het ook een Belgische speler gelukt om de November Nine te halen. Dit jaar dus helaas geen Nederlander aan de finale tafel, maar de afgelopen twee jaar zijn we wat dat betreft natuurlijk ook wel een beetje gewend.

Oudste speler ooit bij November Nine

Pierre Neuville is de eerste Belgische speler die ooit de finale van de WSOP heeft weten te halen en met een stack van net iets meer dan 21 miljoen chips, begint hij straks met de op drie na grootste stack, wat hem goede kansen geeft om in elk v=gal ver te komen. Maar, niet alleen is Neuville de eerste Belgische speler die de November Nine heeft weten te halen, hij is ook de oudste speler ooit die dit gelukt is.

Neuville is al 72 jaar oud en daarmee verslaat hij met ruime marge het oude record dat op naam stond van Steve Gee die op zijn 57ste de finale wist te halen. Dit en het feit dat het één van onze Zuiderburen is, maakt Neuville tot één van de favorieten voor de Nederlandse poker liefhebbers. Op 8 november zal het spektakel los gaan barsten en kort daarna weten we dus wie zich de winnaar van WSOP 2015 mag gaan noemen.