World Poker Tour komt in mei naar Amsterdam

World Poker Tour komt in mei naar Amsterdam

De tijden van Nederland als een soort poker missie land lijken eindelijk voorbij te zijn. In mei komt de World Poker Tour voor het eerst naar ons kleine landje en doen we dus eindelijk echt mee op het wereldpodium van het internationale live poker. De afgelopen jaren heeft het poker in Nederland een enorme vlucht genomen. Dit is met name te zien aan het stijgende aantal Nederlandse poker spelers die tijdens grote internationale steeds betere prestaties neerzetten. Alleen al het feit dat de afgelopen twee jaar beide keren een Nederlander de finale van het Main Event van de World Series of Poker heeft weten te bereiken is hier een bewijs van.

Programma WPT bekendgemaakt

Het WPT event van Amsterdam zal plaats gaan vinden van 8 tot en met 16 mei en in totaal zullen er 11 verschillende toernooien gespeeld gaan worden tijdens die acht dagen, waaronder natuurlijk het Main Event. Met nog twee maanden te gaan, heeft de WPT organisatie nu al het complete speelschema van de WPT in Amsterdam bekendgemaakt. Het eerste dat opvalt als we naar het schema kijken, is dat er alleen Texas Holdem toernooien op het programma staan. Dit is dus een beetje een tegenvaller voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Omaha of Stud poker, die hoopten op wat variatie in het programma.Maar, Texas Holdem is nu eenmaal de meest populaire poker variant, ook in Nederland.

Op 8 mei zal worden afgetrapt met een Satellite toernooi waarbij plaatsen te winnen zijn voor het Main Event. Ook op 9, 10 en 11 mei zal eenzelfde toernooi worden gehouden. De buy in voor deze satellite bedraagt 330 euro en tijdens de eerste zes blind levels is het mogelijk om je eenmalig opnieuw in te kopen, mocht je van tafel zijn gespeeld. Op 9 mei zal er tevens een Satellite toernooi zijn voor het High Roller event. De buy in voor dit toernooi bedraagt eveneens 330 euro, met onbeperkte rebuys tijdens de eerste zes blind levels.

Op zondag 10 en maandag 11 mei zal vervolgens het High Roller toernooi worden gespeeld, met een buy in van 6.000 euro. Op zondag zal ook een Bounty toernooi met een buy in van 600 euro worden gespeeld. Op 11 mei zal ook het Main Event van start gaan, dat twee start dagen zal kennen en een buy in heeft van 3300 euro. Het Main Event zal op zaterdag 16 mei worden afgesloten. In de tussentijd zijn er nog een aantal andere toernooien die gespeeld zullen gaan worden. Op de website van de WPT kun je een overzicht van alle toernooien en buy ins vinden. Wie weet wordt jij wel de eerste WPT Amsterdam winnaar.