WSOP verbreekt weer verschillende records dit jaar

De afgelopen maand vond in Las Vegas alweer de 47ste editie plaats van de World Series of Poker, het grootste en WSOPmeest prestigieuze poker festival ter wereld. Elk jaar trekken weer duizenden poker professionals en amateurs naar Las Vegas om deel te nemen aan de WSOP en dat was ook dit jaar niet anders. Elk jaar lijken de velden van de verschillende toernooien meer spelers te huisvesten en ook dit jaar werden er weer verschillende records gebroken; zoals ook in voorgaande jaren meestal het geval was. Inmiddels zit de WSOP er voor het grootste deel alweer op. Het enige dat nog rest is de finaletafel, die traditioneel pas in november gespeeld zal gaan worden.

Record bezoekersaantal

Het eerste record dat dit jaar werd verbroken was het totaal aantal bezoekers dat deelnam aan de verschillende toernooien. Over de zeven weken die de WSOP dit jaar in beslag nam, werden er in totaal maar liefst 69 verschillende toernooien gespeeld. Een aantal toernooien trok slechts een honderdtal spelers, maar er waren een flink aantal toernooien die enkele duizenden deelnemers kenden. Mede hierdoor steeg het totaal aantal spelers met 4.2% ten opzichte van het recordjaar 2015. In totaal deden er maar liefst 107.833 spelers mee aan de verschillende toernooien. Het was dit jaar de tweede keer dat het totaal aantal spelers boven de 100.000 uitkwam.

Nog meer records

Het bezoekersrecord is zeker niet het enige record dat dit jaar verbroken is tijdens de WSOP.

  • Zo waren er dit jaar deelnemers uit 107 verschillende landen. In totaal zijn er 195 landen op de wereld, dus uit meer dan de helft van de landen op de wereld waren er deelnemers aanwezig in Las Vegas.
  • Van al deze spelers vielen maar liefst 15.767 spelers in de prijzen tijdens de verschillende toernooien.
  • In totaal werd er $221.211.336 uitgekeerd – dit is inclusief het prijzengeld dat nog uitgekeerd zal gaan worden aan de November Nine. Er zijn maar twee edities van de WSOP waarbij meer geld werd uitgekeerd en in beide gevallen ging het om jaren waarin er een Big One for One drop werd georganiseerd, dat een buy in heeft van een miljoen dollar.
  • Dit jaar was pas het vierde jaar dat er meer dan $200.000 werd uitgekeerd aan prijzengeld.

Voor dit jaar zit de World Series of Poker er dus weer zo goed als op. Alleen nog de finale tafel die in november zal worden gespeeld en dat zal het weer een flink aantal maanden wachten zijn voordat we weer van het grootste poker spektakel ter wereld kunnen gaan genieten. Gelukkig komt ESPN ook dit jaar weer met uitzendingen van het Main Event in aanloop naar de november nine. Dus we hoeven de WSOP nog niet meteen helemaal te missen. Op naar volgend jaar.