Wat kun je leren van play money toernooien

Wat kun je leren van play money toernooien

In de meeste gevallen dat we het hier over poker tips hebben, raden we de leers aan om de tip eerst eens uit te proberen aan een play money tafel. Deze tafels zijn helemaal gratis, dus kun je dan zonder enig risico testen of de tip speelgoedgeldwel werkt zoals we zeggen. En ook of het allemaal we binnen je speelstijl past. Verder laten veel mensen de play money tafels en toernooien een beetje links liggen. Poker is immers een spel dat pas echt leuk en spannend wordt als er iets op het spel staat. Toch kun je meer leren van het spelen van play money toernooien dan je misschien zou denken. Zeker beginnende spelers en spelers die er even uit geweest zijn en wat opgefrist willen worden.

Test je poker wiskunde

Iedereen die een beetje serieus poker wil spelen, zal in aanraking komen met poker wiskunde. Ben niet bang, je hoeft geen complexe formules te kennen, maar het is wel noodzakelijk dat je snel kunt uitrekenen wat je odds zijn. Het maakt eigenlijk niet uit welk pokerboek je openslaat; er zal altijd gehamerd worden op het berekenen van de odds voor de flop, je outs na de flop, hoeveel in te zetten enzovoorts. In diezelfde boeken vind je meestal ook goede uitleg van deze berekeningen.

Maar, zoals je je misschien nog kun herinneren van wiskunde op de middelbare school, zal je eerst in de praktijk een aantal sommen moeten maken voordat de regels helemaal duidelijk zijn en je ze in je hoofd hebt zitten. Daarvoor zijn money game toernooien eigenlijk perfect. Het maakt voor het testen van je wiskunde kennis niet uit als mensen niet goed en impulsief spelen met play money. De manier waarop de berekeningen gemaakt worden verschilt niet aan een tafel waar wel goed gespeeld wordt.

Leer hoe alles werkt

Buiten dat play money toernooien een perfecte tool zijn om op een leuke manier je poker wiskunde te testen, zijn deze toernooien ook perfect om te zien hoe allerlei zaken werken. Als je helemaal nieuw bent met het pokerspel, dan kun je de regels makkelijk in de praktijk brengen en zien hoe alles eruit ziet.

Maar ook als je bijvoorbeeld overstapt naar een nieuwe online poker room, die wellicht een net iets andere layout heeft dan je gewend bent. Dan kun je even een paar potjes voor play money spelen om even gewend te raken aan je nieuwe speelomgeving. Misschien dat knoppen net op andere plekken zitten of dat het verhogen net iets anders werkt dan je gewend bent. Dan is dit echt een uitkomst.

Natuurlijk zijn play money toernooien helemaal perfect om andere poker vormen uit te proberen. We kunnen het ons goed voorstellen dat je op een gegeven moment een beetje raakt uitgekeken op Texas holdem en op zoek gaat naar een andere poker variant. Er zijn er genoeg om uit te kiezen, ook online; met Omaha als bekendste voorbeeld. Play money toernooien zijn een perfecte manier om de nieuwe regels en de nieuwe berekeningen onder de knie te krijgen.