Tip voor het spelen van bottom two pair

Tip voor het spelen van bottom two pair

Het is alweer een tijdje geleden dat we ons wat meer richtten op het geven poker tips en het leek ons een goed idee two pairom ons daar weer eens wat meer op te gaan richten de komende tijd. Elk jaar komen er rond de WSOP weer een flink aantal nieuwe spelers ij en dat is dit jaar niet anders. Dus wat extra tips kunnen waarschijnlijk geen kwaad. Deze keer zullen we eens kijken hoe je het beste bottom two pair kunt spelen. Het is misschien niet de allerbeste hand in poker ooit, maar als je alleen maar wil gaan zitten wachten op een full house of hoger, dan kun je beter Yahtzee gaan spelen.

Geen wereld hand

Hoewel het natuurlijk altijd  fijn is om te hitten, is two pair nog steeds één van de mindere handen in het poker, maar één stapje hoger dan een pair. Als je dan ook nog eens de laagste two pair hit die je kunt maken met de flop, is het slim om even op te passen en goed te overwegen wat je zal gaan doen met die hand. Zeker ook omdat de meeste keren dat je iets zal hitten, het waarschijnlijk niet de hoogste hand zal zijn, maar een lage hand zoals een lage two pair.

Het is daarom belangrijk om te weten hoe je dergelijke handen speelt. Je zal nooit een toernooi winnen als je alleen maar met top handen wil gaan spelen. Eens in de zoveel tijd zal je een risico moeten nemen met een wat mindere hand. En natuurlijk zul je in die gevallen ook een beetje geluk moeten hebben.

Laag two pair voorbeeld

Stel dat je aan tafel zit tijdens een toernooi en dat er vanuit de middelste positie een raise wordt gemaakt van vier keer de blind. Je zit zelf op de button met 5-7 suited. Er wordt naar je toe gefold en je zet je tegenstander op een AK of iets dergelijks. Afgaande op je tegenstander en je positie besluit je te callen met je hand, het is immers een hand die, zeker vanuit positie, allerlei mogelijkheden heeft. Daarbij heb je al even geen actie ondernomen en wordt het tijd voor wat actie van jouw kant.

De flop valt als volgt: 5-7-K. Dit is natuurlijk een goede flop voor je. Niet alleen heb je two pair gehit, maar de kans is ook groot dat je tegenstander ook een hit heeft, waardoor je natuurlijk meer geld uit de punt kunt trekken. Dat je tegenstander waarschijnlijk iets heeft blijkt wel uit het feit dat hij een bet maakt. Wat doe je nu?

Veel spelers zullen in zo’n positie alleen callen, maar dat is eigenlijk niet het beste spel met bottom pair. De kans is te groot dat je tegenstander een betere hand zal maken op de turn of river. Maar, dat is niet het enige risico, met zo’n lage two pair is er ook de kans dat er nog een pair valt op het bord en daardoor jou two pair minder waard wordt.

De beste move is dan ook om een flinke raise te maken of zelfs all in te gaan. Als je tegenstander weggaat heb je toch een mooie pot opgepikt en als hij of zij callt, lig je hoogst waarschijnlijk voor. Natuurlijk kun je altijd tegen trips of eenbetere two pair aanlopen, maar in principe lig je in 75% van de gevallen voor.