Nieuwe online cash game variant geïntroduceerd

Nieuwe online cash game variant geïntroduceerd

Het pokerspel bestaat nu al zo’n tweehonderd jaar en is nog steeds mateloos populair. Misschien wel populairder pokerdan ooit, als je bedenkt dat poker tot de jaren negentig van de twintigste eeuw toch vooral een Amerikaanse en, in mindere mate, Britse aangelegenheid was. Ondanks het feit dat poker al tweehonderd jaar bestaat, is het nog steeds een erg dynamisch spel, waar nog elk jaar nieuwe varianten of regels voor bedacht worden. Met de komst van online poker zijn deze vernieuwingen nog meer in een stroomversnelling geraakt. Onlangs werd met Unfold Holdem weer een nieuwe online variant geïntroduceerd.

Veelbelovende vernieuwing

Zoals we in de inleiding al schreven, worden er tegenwoordig elk jaar wel nieuwe varianten op poker geïntroduceerd. Nu zijn lang niet al die vernieuwingen de moeite waard en het merendeel verdwijnt vaak al voordat het grotere poker publiek überhaupt weet dat deze nieuwe varianten er zijn. Maar elk jaar zijn er wel één of een paar varianten die wel een langer leven blijken te hebben en waarvan sommigen zelfs uitgroeien tot klassiekers.

No Limit Texas Holdem wordt tegenwoordig als de belangrijkste en meest elegante pokervorm gezien, maar ook dit spel begon ooit als een obscure variant, voordat het door een paar Texaanse spelers in de jaren zeventig naar Las Vegas werd gebracht en de rest is geschiedenis. Ook Unfold Holdem heeft in onze ogen de potentie om een blijvertje te zijn, alhoewel we betwijfelen of het ooit de status van Texas Holdem zal gaan evenaren.

Wat is Unfold Holdem

Unfold Holdem komt uit de koker van PokerStars, die wel vaker met nieuwe varianten op het alom bekende pokerspel komen. Natuurlijk om alles fris en aantrekkelijk te houden voor de spelers op die website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fast fold poker, waarbij je na een fold meteen aan een andere tafel wordt geplaatst om door te kunnen spelen, zonder te hoeven wachten.

Zoals de naam Unfold Holdem waarschijnlijk al doet vermoeden is dit een variant op Texas Holdem en dus geen totaal nieuw pokerspel. Je speelt dus gewoon Texas Holdem, maar dan met een extra regel die alles te maken heeft met folden, zoals je waarschijnlijk ook al geraden had.

Aan het begin van elke ronde plaatst elke speler een extra ante die in de Unfold pot gaat. Vervolgens gaat het spel verder zoals je gewend bent. Pas als alle kaarten op tafel liggen verandert er wat. Alle spelers die namelijk niet meer in de hand actief zijn en hun hand dus gefold hebben, kunnen nu alsnog een beslissing nemen.

Als zij denken dat de hand die zij gefold hebben best weleens een kans zou kunnen maken om alsnog te kunnen winnen, dan kunnen zij een inzet doen die gelijk is aan het totaal van de Unfold pot en als dan blijkt dat zij inderdaad de beste hand hebben, dan winnen zij die unfold pot. De inhoud van de normale pot gaat natuurlijk gewoon naar de winnaar van de hand.

Hoewel je Unfold Holdem op het moment alleen nog maar kunt spelen bij PokerStars, maar het gaat vast niet lang duren voordat je deze pokervariant ook bij andere online poker rooms kunt gaan spelen en over een tijdje wellicht ook aan bepaalde live tafels.