Startdagen WSOP Main Event ten einde

Startdagen WSOP Main Event ten einde

Het moment waar iedere poker fan elk jaar weer naar uitkijkt is inmiddels aangebroken: het Main Event van de World Series of Poker is afgelopen week van start gegaan. Dit jaar werden er weer duizenden spelers verwacht die de 310.000 dollar aan inschrijfgeld voor deelname aan de wereldkampioenschappen op tafel wilden leggen. En ook dit jaar werd de organisatie van de WSOP niet teleurgesteld. Nadat alle drie de startdagen waren gespeeld, stond de teller voor dit jaar op maar liefst 7.874 inschrijvingen. Inmiddels zijn ook de tweede dagen achter de rug en begint vandaag dus pas echt het Main Event, want nu pas wordt het hele veld bij elkaar gebracht.

Nieuw record

Met het aantal van 7.874 heeft de WSOP alweer een nieuw record gevestigd als het gaat om het aantal inschrijvingen voor het Main Event. Vorig jaar werd het record ook al gebroken en toen deden er 7.221 spelers mee aan het Main Event. De geruchten dat poker op zijn retour is, kunnen bij dezen dus naar het rijk der fabelen worden verwezen, want ook bij de meeste andere toernooien is er een stijging in het aantal inschrijvingen waarneembaar.

Op naar dag 3

Vandaag beginnen ze in Las Vegas dus met dag 3 en zal voor het eerst het hele veld aan spelers bij elkaar komen. Van de bijna 8.000 spelers die op één van de drie startdagen aan tafel plaats nam, zijn er nu nog maar 2.799 over. Dat is dus nog maar iets meer dan een derde van het totaal aantal deelnemers. Twee derde van de spelers is dus al voordat de eerste week voorbij is terug naar huis gekeerd. Tienduizend dollar lichter en een ervaring rijker.

Maar er zijn dus ook nog genoeg spelers die wel de startdagen hebben overleefd en uitzicht hebben op het overleven van de eerste week. Hoewel het voor sommige nog een hele kluif zal gaan worden om het eerste uur van dag 3 door te komen, maar dat even terzijde.

Als we kijken naar het verleden, dan kunnen we zeggen dat als een speler in de top 100 stacks staat aan het begin van dag 3, de kans dat deze speler in het geld eindigt erg groot is. Helemaal bovenaan deze lijst vinden we de Amerikaan Ignacio Sanchez, met een stack van bijna 650.000 dollar.

Net buiten de top 10, op plaats 11 vinden we de eerste grote naam en ook meteen de naam van de man die eigenlijk geen van zijn concurrenten zo hhog wil zien staan aan het begin van dag 3. Die naam is Phil Ivey. Ivey wordt gezien als de beste pokerspeler van zijn generatie en misschien wel als de beste pokerspeler ooit. Hij is in elk geval al jaren hard op weg om die claim ook waar te maken. Hoewel zijn laatste cash tijdens het Main Event alweer drie jaar geleden is, is Ivey op het moment de man om in de gaten te houden.

Met al die Amerikaanse deelnemers bij de WSOP, zou je haast vergeten dat er ook Nederlanders meedoen en sommigen doen dat ook in het geheel niet onverdienstelijk. De eerste Nederlander die we tegenkomen, is Michael Verhaaf die met een stack van bijna 400.000 chips op het moment de 21ste plek inneemt in de chip count ranglijst en dus een realistisch uitzicht heeft op het eindstadium van het toernooi. Maar, zoals elke pokerspeler weet, er kunnen gekke dingen gebeuren aan de pokertafel. Dus we zullen de komende dagen zien hoe het loopt.