Een aantal van de beste WSOP Main Event winnaars

Een aantal van de beste WSOP Main Event winnaars

Komende maandag gaat in Las Vegas het Main Event van de World Series of Poker van dit jaar van start. Twee weken lang zullen duizenden pokerspelers tegen elkaar gaan strijden, om te bepalen wie van hen zich aan het einde bestevan die twee weken tot de Wereldkampioen poker van 2018 gekroond zal gaan worden. Wellicht wordt het dit jaar wel voor  het eerst een Nederlander of worst de eerste vrouw als winnaar gekroond? In aanloop naar het Main Event van dit jaar, leek het ons een leuk idee om eens een paar van de beste winnaars van het Main Event op een rijtje te zetten.

Doyle Brunson

Dit lijstje met winnaars is in geheel willekeurige volgorde, maar we wilde Brunson toch even als eerste noemen. Zoals je in een vorig artikel van ons kon lezen, is de man die altijd herkenbaar is aan zijn cowboyhoed en de laatste jaren ook zijn scootmobiel, met recht een ware pokerlegende te noemen. Niet alleen is hij één van de weinigen die het Main Event twee keer achter elkaar won, in 1976 en 77, maar schreef hij één van de meest invloedrijke pokerboeken ooit.

Een aantal jaar geleden werd Brunson, terecht, opgenomen in de Poker Hall of Fame. Tijdens zijn carrière speelde hij tien WSOP Bracelets bij elkaar en meer dan 6 miljoen dollar aan toernooi inkomsten. Dit jaar nam Brunson afscheid van de WSOP, nadat hij een paar jaar geleden al zo goed als stopte met grote live toernooien. Brunson zal volgend jaar zeker gemist gaan worden.

Stu Ungar

Ungar is een speler die wellicht wat minder bekend is onder het Nederlandse poker publiek, maar dat is volkomen onterecht. Ungar wordt gezien als misschien wel de beste Texas Holdem speler ooit en is samen met Johnny Moss de enige speler die het ooit gelukt is om het Main Event drie keer te winnen. Zijn bijnaam “Comeback Kid” dank hij vooral aan zijn derde overwinning in 1997, nadat hij zijn eerdere successen bein jaren tachtig beleefde.

Een jaar na zijn derde bracelet in 1997, overleed Ungar op 22 november 1998 in het Oasis Hotel in Las Vegas. Hoewel zijn doodsoorzaak uiteindelijk werd vastgesteld op hartfalen, kan het hast niet anders dan dat een gevolg is geweest van zijn met drank en drugs gevulde levensstijl. Ungar was pas 45 toen hij overleed. Wie weet wat hij nog meer had kunnen winnen als hij niet zo jong gestorven was.

Johnny Moss

Tot slot willen we het ook nog even hebben over Johnnu Moss. Net als Ungar is hij waarschijnlijk wat minder bekend onder het Nederlandse publiek en ook net als Ungar wist hij het Main Event drie keer te winnen. Helaas voor Moss deed hij dat niet in de jaren negentig, toen het prijzengeld naar extreme hoogten steeg, maar in de jaren zeventig. Hoewel dit niks af doet aan zijn prestatie, maakt het voor zijn bankrekening wel degelijk uit, want nu won hij slechts een paar ton in plaats van nekele miljoenen.

Binnenkort zullen we deze lijst aanvullen met nog een aantal van de beste pokerspelers die het Main Event gewonnen hebben.