ESPN maakt uitzendschema WSOP bekend

ESPN maakt uitzendschema WSOP bekend

Nog maar twee en een halve maand en dan gaat de grootste poker toernooi reeks ter wereld weer van start in Las tv kijkenVegas. De World Series of Poker is het meest prestigieuze poker festival in de live poker scene. Het winnen van een gouden bracelet tijdens de WSOP is een prestatie die hoog aangeschreven staat in de pokerwereld en het winnen van het Main Event staat haast gelijk aan onsterfelijkheid. Elk jaar trekken dan ook weer duizenden pokerspelers en liefhebbers naar as Vegas om mee te spelen bij één van de toernooien of gewoon om te kijken. Daarnaast volgen miljoenen fans van over de hele wereld de uitzendingen en streams van ESPN en inmiddels is het uitzendschema voor dit jaar bekend gemaakt.

Main Event en One Drop

Elk jaar is het weer afwachten welke toernooien ESPN uit zal gaan zenden, want het is ondoenlijk om alle toernooien die gespeeld worden uit te zenden. Er zal dus een keuze worden gemaakt. Het ene jaar worden er flink wat verschillende toernooien uitgezonden en andere jaren maar een paar. Dit jaar behoort helaas tot die laatste categorie. Natuurlijk zal het Main Event een uitgebreide verslaglegging krijgen, maar naast het Main Event zal alleen het Big One for One Drop uitgezonden gaan worden.

Nu lijkt dat allemaal een beetje magertjes, maar er zal van beide toernooien een uitgebreid verslag komen met meerdere uitzendingen. ESPN heeft er dit jaar voor gekozen om naast het Main Event één toernooi uitgebreid te verslaan in plaats van dezelfde tijd te verspreiden over verschillende toernooien, waar dan steeds slecht samenvattingen van te zien zouden zijn.

Uitzendschema

De uitzendingen van ESPN zullen net als voorgaande jaren semi live zijn. De kijkers thuis lopen maar een half uur achter op de actie, zoals die plaats vindt aan de tafels. Dit natuurlijk om mogelijk vals spel tegen te gaan, aangezien de hole cards van alles spelers getoond zullen worden tijdens de uitzendingen.

Op 2 juli gaat het Main Event van start met dag 1A en op die dag zal ook meteen de eerste uitzending van ESPN zijn. De uitzendingen zullen zo ongeveer de volledige dagen verslaan, dus bereidt je voor op een lange zit. Dit zal elke zo zijn tot en met de finale die op 14 juli tot zijn besluit zal gaan komen. Dit jaar dus weer geen November Nine, maar gewoon een afgesloten Main Event, zoals het eigenlijk hoort.

Meteen aansluitend na het Main Event zal de verslaggeving van de WSOP door ESPN doorgaan met het Big One for One Drop toernooi. Dit toernooi duurt twee dagen en ook hiervan zullen beide dagen volledig uitgezonden gaan worden!

Waar kunnen we kijken

Er is alleen een klein probleem voor kijkers in Nederland, want ESPN is al een paar jaar niet meer te ontvangen in Nederland. Hier kan overigens binnenkort wel verandering in komen aangezien Disney onlangs Fox heeft overgenomen en de naam mogelijk gaat veranderen in ESPN Nederland. Het zou dus zomaar kunnen dat ook het Amerikaanse ESPN straks ook in Nederland te ontvangen is.

Gelukkig wordt het ook als dat niet gebeurt mogelijk om in Nederland toch alle actie te kunnen volgen. Je hebt daarvoor zelfs verschillende opties. Zo kan je de streams straks bekijken via de website van ESPN en zullen de uitzendingen ook via Youtube en Twitch te volgen zijn. Ook zal Poker Central verschillende toernooien uit gaan zenden. Waarschijnlijk andere dan ESPN. Hier is echter nog geen uitzendschema van bekend.