Bekende mensen die poker spelen

Dat poker een aantal jaar geleden extreem populair was, hoeven we jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Hoewel de pokerextreme poker hype op het moment wat minder is geworden, is poker nog steeds mateloos populair. Door de jaren heen zijn er ook veel bekende mensen die poker zijn gaan spelen. In sommige gevallen was dat niet altijd even succesvol, maar er zijn ook heel wat internationale sterren die wel succesvol bleken te zijn aan de poker tafels. Laten we vandaag eens kijken welke internationale sterren naast successen met film- of televisie- of andere carrière ook successen kennen aan de poker tafel.

Fatima Moreira de Melo

Laten we beginnen met een carrière switch dicht bij huis. Jarenlang was Fatima Moreira de Melo een vaste kracht in het Nederlandse vrouwen hockey team. Zij was één van de belangrijkste peilers voor de successen die dit team wist te bereiken, waaronder een Olympische gouden medaille en Wereldkampioenschap. Nadat zij haar vertrek uit het hockey had aangekondigd, dachten veel mensen dat zij net als de meeste sporters snel in de vergetelheid zou raken. Zelfs ondanks haar blonde krullen.

Na een wat minder succesvol uitstapje als zangeres, werd Fatima gevraagd deel te nemen aan een televisieprogramma waarin bekende Nederlanders poker leerden spelen. Het poker virus kreeg haar te pakken en zeker niet zonder succes. Zij kreeg al snel een sponsorcontract en speelt sindsdien op professioneel niveau poker en zeker niet onverdienstelijk. Inmiddels behoort ze tot de meest succesvolle Nederlandse poker spelers.

Internationale sterren

Fatima Moereira de Melo is zeker geen uitzondering als het om bekende mensen gaat die verdienstelijk poker spelen. In Nederland is deze categorie wellicht dun gezaaid, maar in de Verenigde Staten, waar poker sowieso meer ingeburgerd is, zijn er heel wat sterren te vinden die een aardig handje poker kunnen spelen.

Michael Phelps

Om het nog even bij de sportsterren te houden, is daar bijvoorbeeld Michael Phelps. Er is niemand in de geschiedenis geweest die zoveel Olympische medailles heeft gewonnen als Michael Phelps. Tijdens zijn sportcarri1ere wist hij maar liefst 28 medailles bij elkaar te zwemmen voor de Verenigde Staten. Tegenwoordig is Phleps regelmatig aan de poker tafels te vinden en ook dat doet hij niet geheel onverdienstelijk.

Ben Affleck & Matt Damon

Sinds zij samen als beginnelingen samen de Oscar wonnen voor het beste script voor hun film Good Will Hunting, behoren Matt Damon en Ben Affleck tot de A lijst in Hollywood. Maar zij staan zeker niet alleen bekend om hun schrijfwerk, acteerkunsten of regisseurswerk. Hoe goed dat overigens meestal ook is. Beide heren spelen al jaren poker en het is dan ook zeker niet per ongeluk dat Matt Damon de hoofdrol speelt in de pokerfilm Rounders, die wordt gezien als een belangrijke reden voor de poker hype.

Affleck en Damon zijn regelmatig te vinden bij grote internationale live toernooien en doen bijna elk jaar mee aan verschillende toernooien van de WSOP, waaronder het Main Event. Daarnaast organiseren zij regelmatig high stakes toernooien en cash games voor hun Hollywood vrienden.

Jennifer Tilly

Jennifer Tilly is tegenwoordig bij veel mensen misschien nog wel bekender als poker speler dan als actrice. Tilly stond in de jaren 90 van de vorige eeuw bekend als de koningin van de B films en is vooral bekend van films als Bound (aanrader overigens) en de Chucky films (ook aanraders, maar alleen als je een aparte smaak hebt). Hoewel er onlangs nog een nieuwe Chucky film is verschenen, verdiend Tilly haar geld tegenwoordig toch vooral met poker en ze behoort al enige jaren tot de beste poker vrouwen ter wereld.

Tot zover onze laatste post voor dit jaar, maar wees niet getreurd, volgend jaar zijn we er weer voor je met al het verse poker nieuws. Voor nu heel veel plezier met oud en nieuw en tot volgend jaar!