Scott Blumstein wint Main Event WSOP

Dit jaar zag de kalender van de World Series of Poker er wat anders uit dan we de laatste jaren gewend waren. Voor WSOPhet eerst in jaren werd het Main Event ook in juli afgerond en niet, zoals de afgelopen jaren, pas in november. Dit jaar dus geen November Nine en dat is toch een beetje wennen. Vanaf het begin af aan was er ook commentaar op het feit dat de finale pas in november werd gespeeld. Spelers die een goede streak hadden, waren deze kwijt als ze in november weer terugkwamen was de beredenering van veel mensen. Ook organisatorisch vergde het allemaal wel het één en ander. Dus dit jaar was het gewoon weer een WSOP oude stijl.

Scott Blumstein

Of het nou lag aan het feit dat er geen November Nine was of dat er een andere reden aan ten grondslag ligt weten we niet, maar de magie van het Main Event leek dit jaar toch een beetje minder. Maar toch was er weer genoeg spanning aan de tafels, met profs die er onverwacht vroeg uitvlogen en amateurs die op het toppunt van hun kunnen waren. In die laatste categorie valt ook zeker de winnaar van dit jaar: Scott Blumstein. Het zal hem dan ook wordt zijn dat de magie een beetje verloren leek dit jaar.

Met een prijs van iets meer dan 8,1 miljoen dollar en een gouden bracelet heb je natuurlijk ook weinig te klagen als winnaar van het WSOP Main Event. Dat Blumstein zou gaan winnen, was al een paar dagen voor de finale voor veel mensen wel duidelijk. Zeker toen de laatste drie spelers het tegen elkaar opnamen moesten er wel hele gekke dingen gaan gebeuren wilde Blumstein het toernooi niet winnen. Zijn chip lead was haast niet in te halen voor de overige spelers en hij gaf deze dan ook niet meer uit handen.

Echt spannend werd het daardoor nooit echt aan de finale tafel, wellicht dat daar het wat mindere gevoel dit jaar vandaan kwam. Maar ook in een wat minder jaar is het Main Event van de WSOP nog zeker het bekijken waard. Mocht je alles gemist hebben, dan staat youtube inmiddels vol met beelden, zodat je toch nog wat mee kunt pikken. Volgend jaar is er weer een Main Event en laten we hopen dat de magie dan weer een beetje terug is.