WSOP Main Event eindelijk begonnen

Het moment waar elke echte pokerliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt was gisteren dan eindelijk daar: de start van WSOPhet Main Event van de World Series of Poker. De WSOP is zonde enige twijfel het grootste en meest prestigieuze poker festival ter wereld en het Main Event is het belangrijkste toernooi van het toernooi. Hoewel er tegenwoordig zelfs meerdere toernooien zijn met een hogere prijzenpot en er met het Colossus event dat tegenwoordig een vaste waarde is op de kalender er ook een toernooi is dat meer spelers trekt, blijft het winnen van het Main Event toch het summum voor elke serieuze poker speler. Of je nu amateur bent of professional.

Grote opkomst verwacht

Al in de aanloop van de WSOP van dit jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Alles leek er op te wijzen dat er dit jaar een groter aantal inschrijvingen zou zijn dan gemiddeld in de afgelopen jaren en dat het bezoekersrecord van 2006 wellicht benaderd of heel misschien zelfs verbroken zou kunnen worden. Nu lijkt ons dit erg sterk, want dat jaar deden er meer dan 8.700 spelers mee aan het Main Event. Sindsdien doen er elk jaar tussen de 6.000 en 7.000 spelers mee en alleen in 2010 kwam het spelersaantal uit boven de 7.000.

Of het record gebroken gaat worden of dat ze überhaupt uit gaan komen boven de 7.000, laat staan de 8.000 deelnemers, weten we morgen. Dan zal namelijk de laatste van de drie startdagen worden gespeeld. Maar het ziet er nu al best goed uit voor die spelersaantallen, want de eerste dag van dit jaar deden er al 795 spelers mee en dat was de grootste dag 1A sinds 2013 toen er 943 spelers tegelijk aan het pokeren waren op de eerste dag.

Eerste voormalig kampioen al weg

Aangezien het toernooi pas net begonnen is en we nog niet eens weten hoeveel spelers er mee zullen gaan doen, is er natuurlijk nog helemaal niks te zeggen wie de favorieten van dit jaar zullen zijn. Daar is meestal op dag 2 zelfs nog weinig zinnigs over te zeggen. Je zou misschien denken dat de poker profs de overhand hebben, maar dat hoeft tijdens het Main Event helemaal niks te betekenen. Zeker de afgelopen jaren waren het vooral amateurs die het meest prestigieuze poker toernooi op hun naam wisten te zetten. Jonathan Duhamel was de laatste bekende prof die het Main Event wist te winnen en dat was in 2010.

Net als elk jaar doen er ook dit jaar weer een paar voormalige winnaars mee. Al is het alleen maar om nog een keer kans te maken om die gouden bracelet te winnen. Iets dat nog niet veel mensen gelukt is. Op de eerste dag waren er drie voormalige winnaars die meededen. Twee van hen wisten de eerste dag te overleven. De titelverdediger van vorig jaar Qui Nguyen en Martin Jacobson, de winnaar van 2014, zijn beiden door naar dag 2. Jerry Yang, de winnaar van 2007, had minder geluk en moest halverwege de eerste dag het veld ruimen.

Nu zullen niet veel mensen treurig zijn om het verlies van Jerry Yang, want hij wordt door velen gezien als één van de meest irritante winnaars van het Main Event ooit. Dus voor de kijkers is het zeker geen ramp dat Jerry er niet meer bij is. De komende tijd zullen we je hier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op de WSOP.