Wie zijn de November Nine deel 4

Wie zijn de November Nine deel 4

Vandaag de één na laatste editie van onze reeks waarin we de negen spelers aan je voorstellen die op 30 oktober bij pokerelkaar zullen komen om de finale van het Main Event van de World Series of Poker te spelen. De afgelopen weken hebben we al zes van de negen finalisten in de schijnwerpers gezet. Deze artikelen vind je hier, hier en hier.  We zijn begonnen met de spelers met de grootste chip stack. En inmiddels zijn we dus aanbeland bij de spelers met de kleinste stacks. Voordat je al te veel medelijden met deze spelers gaat krijgen, bedenk wel dat zij hoe dan ook verzekerd zijn van minimaal een miljoen dollar. Zelfs als ze er bij de eerste hand van de finale al afvliegen. Maar zover is het nog niet.

Griffin Benger

Op seat 2 van de finaletafel vinden we straks Griffin Benger. Benger is de enige Canadese speler die de finale van het Main Event heeft weten te behalen. Ook is hij de laatste die nog een redelijke stack heeft. De overige twee spelers zullen het met beduidend minder moeten doen dan Benger en degenen boven hem. Met iets meer dan 26 miljoen chips heeft Benger genoeg chips om niet meteen in actie te hoeven komen en is het zelfs mogelijk dat hij de top drie nog weet te bealen.

Benger is een ervaren toernooispeler, dus dat zal ook zeker helpen. In zijn leven heeft hij tot zover iets minder dan 2.5 miljoen dollar verdient met toernooien. Van dat bedrag heeft hij ongeveer 230.000 dollar verdient met verschillende WSOP cashes in voorgaande jaren. Een Bracelet heeft de Canadees echter nog niet. Ook op online poker gebied staat Benger zijn mannetje, want in 2014 werd hij uitgeroepen tot de nummer 1 online poker speler ter wereld. Ook is ij in het verleden wereldkampioen Counter Strike geweest. Hij weet dus hoe een wereldkampioenschap voelt.

Jerry Wong

Jerry Wong gaat straks aan tafel plaatsnemen met de één na laagste stack. De New Yorker heeft een stack van iets meer dan 10 miljoen dollar en zal dus meteen flink aan de bak moeten als de finale begonnen is. Hij heeft weinig ruimte om goede kaarten af te wachten of ingewikkelde plays te maken. Toch is ook Wong zeker niet onbekend met grote pokertoernooien. Hij heeft al meer dan 1.3 miljoen dollar verdient met toernooien. Hij wist al 19 keer eerder in de prijzen te vallen tijdens verschillende edities van de WSOP en daarmee heeft hij in totaal zo’n 118.000 dollar verdient.

Toch zal Wong al zijn poker skills bij moeten zetten om ook maar een kans te hebben om in de top vijf, laat staan de top drie terecht te komen. Maar, Wong heeft de toernooi ervaring om dit toch voor elkaar te kunnen krijgen. Daarbij moet hij natuurlijk wel een beetje geluk hebben, maar zonder een beetje geluk komt niemand ver aan de finale tafel van de WSOP. Op 30 oktober kunnen we gaan zien of Wong dit voor elkaar gaat krijgen!