WSOPE vandaag van start

WSOPE vandaag van start

Vandaag begint de Europese editie van de meest prestigieuze poker toernooi serie ter wereld, de World Series of wsope_logoPoker. Deze keer is de Duitse hoofdstad Berlijn de plaats waar de komende twee weken het poker spektakel plaats zal vinden. Spelers van over de hele wereld zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens de in totaal 10 Bracelet Events, waaronder natuurlijk ook het Main Event. Naast de Bracelet Events zullen er natuurlijk ook andere toernooien gespeeld gaan worden en zullen er weer de hele dag een groot aantal cash games te vinden zijn om de bezoekers en uitgespeelde spelers van dienst te zijn.

Eens in de twee jaar

Door de groeiende populariteit van poker in het algemeen en de World Series of Poker in het bijzinder, werd in 2007 besloten om ook een Europese editie van de WSOP e gaan organiseren. Elk jaar zou er naast de reguliere WSOP ook een WSOP Europe georganiseerd gaan worden. Een paar jaar daarna werd hier ook de WSOP Asia Pacific aan toegevoegd. Maar, in 2013 besloot de organisatie van de WSOP dat drie WSOP event per jaar wat te veel van het goede was. Daarom werd besloten om de WSOP Asia Pacific en de WSOP Europe om het jaar te gaan houden. Aangezien er vorig jaar een WSOPAP werd gespeeld, is het dit jaar de beurt aan Europa.

Bracelets en Player of the Year punten

Alle WSOPE events zijn officiële WSOP events. De Bracelets die er te winnen zijn, zijn dezelfde Bracelets als die te winnen zijn tijdens de WSOP in Las Vegas en ook de punten die verdiend worden tijdens de WSOPE en WSOPAP events tellen gewoon mee voor de Player of the Year ranking. Met name dit laatste is belangrijk, want de afgelopen jaren werde de Player of the Year in de meeste gevallen beslist tijdens de WSOPE of de WSOPAP.

Volg het live

Dit jaar zijn bijna alle toernooien van de WSOPE live te volgen via Twitch, de populaire live streaming dienst, die met name veel gebruikt wordt door gamers om hun video games live te streamen en waar ook de uitzendingen van de professionele video game toernooien te volgen zijn. Twitch is een gratis programma, dus iedereen kan de streams volgen. De eerste live stream zal op 10 oktober te volgen zijn en van de tien Bracelet events die er gespeeld gaan worden, zullen er 7 uitgezonden worden via Twitch, voorzien van commentaar en aan de finale tafels krijgen de kijkers ook de hole cards te zien.