John Juanda laat in Barcelona zien dat hij het nog kan

John Juanda laat in Barcelona zien dat hij het nog kan

Afgelopen week werd in Barcelona het tot nu toe grootste European Poker Tour event tot nu toe gehouden. Dit jaar John Juandaschreven maar liefst 1.694 spelers zich in voor het Main Event van het EPT van Barcelona. Vorig jaar kende Barcelona ook al een record aantal deelnemers en dit jaar is dat record dus alweer verbroken. Dit laat wel zien hoe populair poker de afgelopen jaren geworden is in Spanje, terwijl er ook genoeg Europese landen zijn waar poker juist aan populariteit aan het inboeten is. Natuurlijk waren het lang niet alleen Spanjaarden die meededen. Het Main Event werd ook niet gewonnen door een Spanjaard, maar door, de van oorsprong Indonesische, Amerikaanse poker prof John Juanda.

Terug van weg geweest

Nu zal de naam John Juanda niet iedereen wat zeggen. Maar, hoewel het wellicht niet zo’n klinkende naam is als bijvoorbeeld Phil Ivey, Mike Mathesow of Daniel Negreanu, behoort Juanda toch zeker tot de poker grootheden. In zijn carrière wist hij al meer dan 17 miljoen dollar bij elkaar te spelen tijdens de grote live toernooien en ook aan de cash game tafels, met name met hoge stakes, is hij ook een veel geziene gast.

Mensen die veel poker op tv kijken, zullen hem wellicht kennen van de populaire poker programma’s zoals Poker After Dark en High Stakes Poker van een paar jaar geleden. Daarnaast is hij, zoals gezegd ook erg succesvol geweest bij de grote live toernooien. Hij heeft aan zowat elke grote poker serie ter wereld deelgenomen en heeft in de meeste gevallen ook één of meer events op zijn naam staan. Zo heeft hij 5 WSOP Bracelets bij elkaar weten te spelen en nu dus ook een EPT titel, alleen een WPT titel heeft hij nog niet op zijn CV staan, maar dat zal kin de toekomst ook nog wel goed komen, want hij was al een aantal keer aardig dichtbij.

Degenen die het poker nog niet zo lang volgen, kennen Juanda wellicht nog niet omdat hij een jaar lang rust heeft gehouden en geen grote toernooien heeft gespeeld. Het EPT van Barceloa was eigenlijk pas zijn eerste optreden tijdens een toernooi nadat hij met zijn sabbatical begon. Nu hij het Main Event ook meteen heeft weten te winnen, heeft Juanda niet alleen laten zien dat dat jaartje rust hem goed heeft gedaan, maar ook dat hij nog steeds tot de grote poker spelers van de wereld behoort.