WSOP breekt met PokerNews.com

WSOP breekt met PokerNews.com

Afgelopen week maakte de organisatie van de World Series of Poker bekend dat zij n iet langer zullen gaan samenwerken met PokerNews.com tijdens de komende editie van de WSOP. De afgelopen jaren werden de live streams, updates en interviews verzorgt door PokerNews.com, waarmee de WSOP een exclusief contract had. Afgelopen jaar was dus het laatste jaar dat poker fans naar PokerNews.com moesten om up to date te blijven van alle toernooien van de WSOP. Zoals zo vaak het geval is in dit soort situaties, is de belangrijkste reden voor het verbreken van de samenwerking de oudste reden uit de geschiedenis zo ongeveer: geld.

Prijs PokerNews gaat WSOP te ver

In een verklaring heeft de WSOP organisatie laten weten dat ze jarenlang goed en naar alle tevredenheid hebben samengewerkt met PokerNews, maar dat de nieuwe prijs die zij zouden moeten gaan betalen voor de live reportages die door de site verzorgd werden gewoonweg te hoog is om door te gaan met PokerNews. Dit jaar vroeg PokerNews maar liefst twee keer zoveel als in de voorgaande jaren, dus is het ook wel te begrijpen dat de WSOP niet langer met de poker site in zee wil gaan.

Nu is het vele geld dat de WSOP moet gaan betalen voor de live verslagen niet de enige reden waarom de WSOP organisatie af wil zien van een verdere samenwerking. In de afgelopen jaren is het belang van de live reportages in blog vorm steeds minder belangrijk geworden. Sinds enkele jaren zijn zowat alle toernooien via live stream te volgen op de site van ESPN en sinds twee jaar zelfs met hole cards en alle andere informatie. Hierdoor gaan steeds minder mensen hun WSOP nieuws halen bij een geschreven bron.

Toekomst is nog onduidelijk

Gezien de afname van het gebruik van de blogs, is het dan ook extra vreemd te noemen dat PokerNews de prijs dit jaar zo enorm heeft verhoogd. Wellicht willen zij met de prijsverhoging dalende reclame inkomsten goedmaken. Feit is dat PokerNews tot zover nog geen echte reden heeft gegeven voor de prijsverhoging.

Het is ook nog onduidelijk of de WSOP nu met een andere partij in zee zal gaan of dat zij het helemaal zonder live blog verslaggeving gaan doen. Er zijn in elk geval al verschillende poker sites die aan hebben gegeven dat zij wel interesse hebben om de positie van PokerNews dit jaar over te gaan nemen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de WSOP deze verslaggeving dit jaar gewoon in eigen huis zal houden. En dan is er ook nog de kans dat zij dit jaar in het geheel af zullen gaan zien van dit soort verslaggeving. De organisatie hoopt eind maart meer duidelijkheid te hebben over welke weg zij zullen gaan bewandelen dit jaar.