Wie zijn de November Nine deel 2

Wie zijn de November Nine deel 2

Een tijdje geleden zijn we begonnen met het voorstellen van de November Nine, de negen spelers die de finale van de het Main Event van de World Series of Poker van dit jaar hebben weten te bereiken en die eind oktober bij elkaar zullen gaan komen om uit te gaan vechten wie van hen zich straks de winnaar van het Main Event van de WSOP van 2016 mag noemen. De finale begint 30 oktober, iets vroeger dan normaal in verband met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar de winnaar zal nog steeds in november gekroond gaan worden. Vorige keer hebben we al aandacht besteed aan Cliff Josephy en Qui Nguyen. Vandaag kijken naar de volgende spelers op de lijst van negen.

Gordon Vayo

Als straks op 30 oktober alle negen spelers aan tafel plaats hebben genomen, vinden we op plaats 8 en met de op twee na grootste stack de 27-jarige Amerikaan Gordon Vayo. Vayo is al enkele jaren actief als professioneel pokerspeler en verdient zijn geld vooral online, zoals tegenwoordig het gros van de professionals doet. Ondanks het feit dat Vayo’s naam niet erg bekend is in het internationale circuit, heeft hij toch al een redelijk succesvolle carrière gehad voordat hij de finale van het Main Event wist te bereiken.

Tot zover heeft hij tijdens zijn carrière al bijna een miljoen dollar met toernooien bij elkaar gespeeld en aangezien iedereen die de November Nine heeft weten te halen minimaal een miljoen dollar verdient, is hij er dus zeker van dat hij dit bedrag minimaal zal gaan verdubbelen. Een groot deel van het geld dat hij met toernooien heeft verdiend, won hij tijdens verschillende edities van de WSOP. Hij is al 26  keer in de prijzen gevallen tijdens WSOP events, waaronder 8 keer dit jaar. Het is dit jaar de eerste keer dat hij cast in het Main Event.

Kenny Hallaert

Wie zijn de November Nine deel 2Voor de tweede keer op een rij vinden we een Belgische speler aan de finaletafel. Dit jaar is het de 34-jarige Kenny Hallaert uit Hansbeke. Voor de Belgen is Hallaert waarschijnlijk een wat bekendere naam dan voor de Nederlanders. Hallaert is al jaren actief in de pokerwereld, zowel als speler als in de rol van toernooidirecteur. Hij kan worden gerekend tot de betere pokerspelers uit België, met meer dan 1,3 miljoen dollar aan toernooiwinsten tot nu toe.

Het is dit jaar niet de eerste keer dat Kenny casht tijdens het Main Event. Al twee keer eerder lukte het hem in het geld te komen. In 2015 wist hij het tot de 123ste plek te schoppen en een paar jaar eerder, in 2011, bereikte hij de 323ste plek. Dit jaar zal hij met de op drie na grootste stack plaats gaan nemen aan de finaletafel en proberen de eerste belg te worden met een WSOP Main Event Bracelet.